Porträtt SM, SFG och Kelly Brown

Puh! Så är man hemma igen efter en helg fylld av härliga människor, tävling, inspiration och spänning.

I helgen så var det både SM i Porträttfotografi och en Höstträff med Svenska Fotogruppen (SFG) som jag är medlem i.

Helgen spenderades på Såstaholm i Täby där vi till en början fick lyssna på den öppna jureringen av Porträtt SM. Det innebär att en jury går igenom alla tävlingsbidrag och sätter poäng på varje bild utifrån en lista med krav som bidraget ska uppfylla, för att avgöra om den går vidare till sluten jurering eller inte. I den slutna jureringen fastställer sedan juryn poängen av bidragen genom sluten diskussion om bidragen. Det fanns 8 olika kategorier att ställa upp i, och man fick skicka in max 6 bidrag till tävlingen. Alla bidragens poäng räknas sedan ihop för att även avgöra vinnaren av titel Sveriges porträttfotograf 2015.

Jag ställde upp med bilder i kategorierna: Barn, Bröllop, Nyfödd, Tema: I väntans Tider, Fine Art och Porträtt. (och förutom dessa sex grupper fanns även Kommersiell och Familj/Grupp)
Av mina sex bidrag gick tre vidare till sluten jurering och de tre andra snubblade på mållinjen med ett poäng kvar till gränsen.

 

De som inte gick vidare:

Fotograf Jenny Ivarsson, Porträtt SM j

 

 

 

 

Och de som gick vidare:

Fotograf Jenny Ivarsson SM

 

 

 

 

 

Jag lyckades inte få några diplom med mina bidrag – men jag har däremot fått lära mig så otroligt mycket genom den öppna jureringen och under den tiden jag hade portfolio genomgång med Kelly Brown. För att vara första gången jag ställer upp i en tävling så är jag faktiskt ganska nöjd med att ranka delad 31:a plats med 68 tävlande fotografer. Det ger mig bara ännu mer kraft till att lära mig mer och se till att utvecklas inför nästa års tävling.

 

 

Höstträffen med SFG bestod av både föreläsningar, inspirationssamtal och möjlighet att få se lite ny teknik och nya produkter som vi kan erbjuda till er som anlitar oss. Det är alltid trevligt att få känna och klämma på olika produkter och se vilket som kan passa bäst i ens egna studio.

 

 

Förutom tävlingen har jag bla lyssnat på föreläsning med Kelly Brown – en av världens bästa nyföddfotografer som vunnit flertalet tävlingar både i landstävlingar och internationella tävlingar. Hon talade mycket om säkerhet kring nyföddfotografering – som jag ju själv sätter högst i fokus under en nyföddfotografering – och berättade både skräckhistorier och möjliga scenarion om man inte sätter säkerheten i fokus.

Kelly Brown, PhotoByJenny, Portfolio Review

Portfolio Review med Kelly Brown – där vi bland annat diskuterade min tävlingsbild i nyföddkategorin och sedan ett gäng med andra bilder som jag tagit med för att visa upp och få feedback på. (Foto: Mobilbild fotat av Bodil Bergman Hughes)

Och sist men inte minst så avslutade jag helgen med att ha en genomgång av min portfolio med Kelly Brown – som gav mig tips och hjälpmedel som verkligen kan få mina bilder att nå nya höjder. Känner mig så otroligt inspirerad och peppad inför hösten och har redan börjat tänka på hur jag kan utveckla min teknik för att kunna nå till tävlingsnivå med mina bilder och på det sättet också höja standarden för alla bilder som jag tar både i studio och utomhus!

 

 

Beautiful Mama, Gravid, gravidbilder, gravidbilder svartvit, Gravidfotograf Stockholm, Nyföddfoto, Nyfödd Stockholm, Nyföddfoto Tyresö, Newbornfoto, Barnfoto, Barn, Nyfödd, Baby, Newborn, Fotograf, porträttfotograf, porträttfoto, fotograf i Tyresö, gravidfoto, gravidfotograf, gravidfotografering, nyfödd, nyföddfotografering, gravid, bebisfotograf, barnfotograf, babyfotograf, Fotograf Stockholm, Tyresö, fotostudio, studio.

Hemsida: https://photobyjenny.se
Facebook: Photo By Jenny
Instagram: @photobyjennyse

Comments are closed.