Gravid & Nyfödd

Gravidfotograf StockholmEn av anledningarna till att jag började arbeta som fotograf var just för att få vara med och skapa de minnen som kan leva till nästa generation. Att stanna tiden i ett ögonblick som man kan minnas för evigt.

Den tiden då man väntar barn kan ju vara en av de största händelserna i livet. Det är så mycket som händer under den korta tid då ett nytt liv skapas i magen.

Gravidfotografering och nyföddfotografering ligger mig extra varmt om hjärtat. Det blir som en hyllning till livet helt enkelt – och jag vill vara med och bevara minnena av graviditeten och tiden som nyfödd för framtiden och eftervärlden. Tänk när du kan visa bilderna för dina barnbarn, då du själv gick i väntans tider…

Jag erbjuder rekvisita och kläder både för gravid- och nyföddfotografering. Till exempel så har jag flera klänningar, kjolar och smycken för gravida och en mängd olika färgvariationer på rekvisita för nyfödda. Oavsett vilken form du har när du är gravid så finns det kläder som passar och jag gör allt för att du under fotosessionen ska få känna dig så vacker som du faktiskt är.

Jag är utbildad i gravidposering och nyföddposering och fotografering genom Ana Brandt Photography, som har mer än 16 års erfarenhet av att arbeta med just gravida och nyfödda.
Nyföddfotograf Stockholm

Att föreviga den första tiden hos en nyfödd har alltid känts som en stor ära, att få förtroendet från nyblivna föräldrar att skapa några av de första bilderna i deras nya liv är helt fantastiskt. Nyföddfotografering – eller newborn som det också kallas är en typ av fotografering som blivit en stor trend i USA och som börjar komma mer och mer här i Sverige. Till min stora glädje!

En nyföddfotografering är en chans att föreviga ditt barn när hen är alldeles ny i världen. Det som utmärker en newbornsession är att man fotograferar den nyfödda i olika poser. Under sessionen så lägger vi barnet i olika sovande ställningar som är bekväma och rogivande för barnet. För att de ska sova lugnt och stillsamt så brukar de lindas in i en sjal eller filt, för att få känna värme och närhet, men också för att få vara lite ihopkurad – precis så som i magen. Och när bebisen väl sover så finns det många olika poser som man kan fotografera. Nyföddfotograf Stockholm

Fotograferingen genomförs någon gång under barnets första 14 dagar, för att kunna få bebisen att sova lite lättare och komma till ro i de olika positionerna. (det går att genomföra en newbornfotografering även om barnet hunnit bli lite ”äldre” än 14 dagar, hör av dig med dina önskemål även om ditt barn passerat den ”magiska siffran”. Jag har fotograferat barn upp till fem veckor för newbornfotografering. Allt handlar om teknik, lite tur och massor med tålamod, men om du vet att du önskar speciella poser så rekommenderar jag att du bokar så snart som möjligt.)

Om du bokar en nyföddfotografering så är det du som förälder som bestämmer vilken typ av bilder du vill att vi fotar. Du kanske vill föreviga ditt nya liv, med detaljer som små, små fingrar och tår, ögonfransar och plutande läppar, men inte alls lägga ditt barn i någon speciell pose – inga problem! Det finns inga måsten med en newbornfotografering – det är ni som väljer. Med det sagt kan jag också tillägga att ert barn också säger sitt – jag kan aldrig garantera en viss pose, även om jag kan lova att jag försöker – men ibland så vill bebis helt enkelt inte ligga på vissa sätt och då ska man inte tvinga fram något. Nyföddfotograf Stockholm

Jag har gott om rekvisita som passar både för ett färgstarkt hem och även i mer neutrala färger. Under en nyföddfotografering är givetvis alla familjemedlemmar välkomna (syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar osv) utan någon extra kostnad.

Om du är nyfiken på hur jag arbetar med säkerheten kring en nyföddfotografering kan du läsa lite mer om det här

En nyföddfotografering kostar 1700:- och om du bokar in din gravidfotografering och nyföddfotografering tillsammans så betalar du endast 2000:- för båda sessionerna. (bilder köps separat)

Kika gärna i bloggen där du kan se fler bilder från mina gravidfotograferingar och nyföddfotograferingar.

Comments are closed.