Foton stärker ditt barns självförtroende

Visste du att det finns studier som säger att barnens självförtroende kan stärkas av att de får se bilder av sig själva på väggarna hemma? Det finns psykologer som använder foton vid sina behandlingar för barn, just som syfte att stärka deras självförtroende.

 

Juni och Jenny

Om du sätter upp två foton på väggen bredvid sängen, ett där ditt barn gör något som ger glädje – som att cykla eller sparka boll, eller glädjetjut i sommarens vattenkrig, och ett där ni är tillsammans som familj, så stärks barnets tro på sig själv och sin styrka och tillhörighet i familjen. Anledningen till att det är en bra plats bredvid sängen är just för att då är de två bilderna det sista barnet ser innan hen somnar och det första när hen vaknar igen. Känslan av egenstyrka och självständighet stärks och då även självförtroendet.

 

 

 

 

 

 

 

Likaså om ni har bilder på familjen uppsatta i olika rum i ert hem så ökar ni er egen tillhörighetskänsla samt barnBergdahlens. Oftast brukar man kunna titta på bilderna tillsammans och prata om den händelsen, då kan man också träna minnet, kommunikation och massor med andra roliga saker.

Foton är så bra, på så många sätt. Ett minne för framtiden, ett sätt att stärka självförtroende och känslan av tillhörighet och dessutom något att visa upp för nästa generation. Ta en stund att titta igenom familjealbumet istället för att läsa en saga någon gång då och då, eller gör en egen fotobok till barnen som de får bläddra igenom själva med minnen från sommaren eller födelsedagen, eller en helt vanlig måndag kanske 🙂

Så – du har säkert en massa foton hemma som du inte satt upp än, upp med dem bara. De behöver inte vara perfekta, det räcker med att det finns lite glädje och kärlek i dem 🙂

Har du inga bilder alls? Då kan du ju alltid boka in en fotografering hos mig 😉 så kan jag hjälpa er familj att inreda hemmet med några fina ögonblick för framtiden.

Kärlek

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemsida: https://photobyjenny.se
Instagram: @photobyjennyse
Familjefotograf, Barn, Barnfotograf i Stockholm, Fotograf i Stockholm, kärleksfotografering, parfotografering, fotograf i tyresö, Fotograf, Barn, Familj, Nyfödd, Bröllop, Konsertfoto.Fotograf, porträttfotograf, porträttfoto, fotograf i Tyresö, gravidfoto, gravidfotograf, gravidfotografering, nyfödd, nyföddfotografering, gravid, bebisfotograf, barnfotograf, babyfotograf, Fotograf Stockholm, Tyresö, fotostudio, studio.

Comments are closed.