European Photographer i FEP

Den här sommaren alltså.. Som en enda lång utlandssemester med den här värmen som man inte alls är van vid. Och mitt i sommarvärmen fick jag beskedet att jag fått mitt certifikat som European Photographer i Federation of European Photographers

Certifikatet innebär en bekräftelse på kompetens och att jag uppfyller de tekniska krav som man ställer på en arbetsverksam fotograf.

För att ansöka om certifieringen så måste man skicka in 12 bilder som bedöms av tre domare. Man kan skicka in alla i samma kategori om man önskar men jag bestämde mig för att skicka hälften i nyföddkategori och hälften för porträtt. Ni kan kika på bilderna här nedan vilka bilder det var jag skickade in. De bedömer bland annat bilderna utifrån ljussättning, teknik och posering.

Jag tycker alltid att det är lite läskigt att skicka in bilder för bedömning eftersom jag i grund och botten är självlärd. Jag ser till att alltid gå utbildningar och lära mig av andra fotografer så fort jag får chansen, så man slutar ju aldrig att utvecklas. Men det är ändå lite läskigt att välja ut ett fåtal bilder som ska representera en som fotograf.

Är så glad att jag blev godkänd och att jag nu har ett certifikat som European Photographer.

Comments are closed.